CleanWay bezorgvoertuig
IPO project (4-2016 t/m 6-2016)

 

Opdracht:

Ontwerp een Bezorgvoertuig met elektrische trapondersteuning (geen elektrische bezorgvoertuig). Er zijn veel verschillende soorten vracht- en bezorgfietsen voor kleinschalige logistiek op de markt. Een Bezorgvoertuig met elektrische trapondersteuning is er echter nog niet. Het bezorgvoertuig zal in en rond de binnenstad worden ingezet. 

Leerdoelen:
- Werkt methodisch aan het ontwerpprobleem. Hanteert de Delftse methode: divergeren/convergeren. Zorgt voor alternatieven en onderbouwt keuzes.

- Kan van het ontwerpprobleem de informatiebehoefte vaststellen.

- Kan a.d.h.v. berekeningen bepaalde onderdelen dimensioneren. Berekeningen zijn gebruikt om haalbaarheid en/of functioneren aan te tonen en/of voor de keuze van onderdelen.

Resultaat:
Er is een voertuig met elektrische trapondersteuning ontworpen. Er is een concept uitgewerkt tot een schaalmodel. Het concept zou het afvalverwerkingsbedrijf Dar kunnen gebruiken in de binnenstad van Nijmegen. Het voertuig is wendbaar, compact en functioneel. Het afval kan meegenomen worden in het voertuig en geeft de stad een groene uitstraling. 

Beoordeling:
Dit project is afgerond met een 8,5.