Arduino spaarpot
IPO project (10-2017)

Opdracht:

Bouw een werkende opstelling met behulp van Arduino. De input(s) moet verwerkt worden door een code en deze code moet de output(s) aansturen. De opstelling moet minimaal beschikken over 1 input (digitaal of analoog) en 2 outputs (digitaal of analoog) of 2 inputs (digitaal of analoog) en 1 output (digitaal of analoog) .

Leerdoelen:
- De student heeft begrip van embedded systemen, kent het onderscheid tussen digitaal en analoog en enkele hoofdcomponenten.
- De student kan een opstelling maken waarbij signalen verwerkt worden in geprogrammeerde aansturing van componenten.


Resultaat:
Er is een spaarpot ontwikkeld met een ingebouwd diefstalsysteem. Wanneer de spaarpot opgepakt word zal het alarm in werking treden. Door het alarm wordt vermeden dat de spaarpot gestolen wordt.

Het product bevat een ingebouwde tiltsensor. Bij het oppakken/bewegen van het product neemt deze sensor beweging (tilt) waar. De sensor koppelt dat terug naar de Arduino, die vervolgens de buzzer en de leds activeert. De buzzer geeft een constante pieptoon af. De leds knipperen tijdens activatie. Door de leds te laten knipperen vallen ze meer op. Het totale systeem is uit te schakelen door middel van een drukknop. Wanneer de knop wordt ingedrukt zal het alarm wederom op scherp staan. 


Beoordeling:
Dit project is afgerond met een 8,0.